Zomersport Challenge

12/06/2024
Image
zomersport

Wij smeren onze kuiten opnieuw in! Van 15 juni tot 28 augustus 2024 gaat het Aernoudt team opnieuw kilometers vreten voor het goede doel.

Met de actie Brooddoosnodig van Enchanté vzw zorgen wij er mee voor dat elk kind en jongere een gezonde maaltijd heeft op school en zo de energie heeft om te leren én te spelen.

En zo bewegen we samen de kilometers bij elkaar tussen 15 juni en 28 augustus 2024. Voor elke gesporte kilometer schenkt bakkerij Aernoudt € 0,25 naar het project Brooddoosnodig.

>> Onze Aernoudt Ontdekkingstocht al ontdekt? Pik je picknick op of spring binnen voor een koffietje in onze winkel en vervolg je tocht langs de oude Scheldearm naar de Gentbrugse Meersen. In dit overstromingsgebied vind je een uitgestrekte zone wilde natuur vlak bij de stad. Gebruik al je zintuigen en geniet in dit ‘Gentse Zwin’ van fauna en flora, de speelruimte en een heerlijke picknick. Wij zorgen alvast voor een lekkere attentie voor onderweg!

Bij Enchanté vzw geloven ze dat een samenleving pas echt lééft als iedereen erbij hoort. Jong en oud, zij met minder en meer kansen, de stille en de luide roepers. Daarom helpen ze mensen met elkaar verbinden daar waar het goed voelt.

Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor kinderen en jongeren! Leren, spelen en je concentreren lukt immers moeizaam met een lege maag.

Toch is een goedgevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met Brooddoosnodig zorgen we voor een gezonde maaltijd voor élke leerling. Ouders, vrienden en familie, buren en leerkrachten, handelaars en organisatie uit de buurt slaan de handen in elkaar.

Zelf een gift doen? Dat kan hier.

Image
enchante
Image
brooddoosnodig

Ontdekkingstocht Aernoudt

Wist je dat Gent al tweemaal werd uitgeroepen tot fietsstad van Vlaanderen en ook in 2024 weer genomineerd is?  In het historisch centrum gaat oude architectuur samen gaat met de bruisende streetart van de vernieuwde havenbuurt ‘De dokken’. Net daarbuiten vind je een oase van rust, natuur en speelruimte in de ‘Gentbrugse Meersen’ én de bak(k)ermat van bakkerij Aernoudt.

Redenen genoeg voor een ontdekkingstocht met vrienden of familie.