Eclairs ten voordele van KickCancer

05/03/2024

Waaw! Door jullie hebben wij €4.987,50 verzameld voor KickCancer op dag van de éclair! De volledige opbrengst van onze 1899 éclairs gaat integraal naar Europees onderzoek in strijd tegen kinderkanker. Dikke merci !

Gedurende één dag worden eclairs verkocht om kinderkanker te bestrijden. Hoe gek is dat?

Image
da van de éclair

Op zaterdag 16 maart, Dag van de Eclair, schenken wij de volledig omzet van onze éclairs ten voordele van KickCancer. Deze Belgische stichting organiseert elk jaar verschillende initiatieven om fondsen in te zamelen om Europees en Belgisch onderzoek te financieren in strijd tegen kinderkanker.

Het volledige bedrag gaat integraal naar de Stichting KickCancer om onderzoek te financieren. Zo draagt iedereen bij!

De Dag van de Eclair is een prachtige manier om solidariteit te tonen met families die de beproeving van kinderkanker (hebben) moeten doorstaan. Het toont bovendien ook dat bakkers een betere plek willen maken van deze wereld.

>> Bestel hier al jouw éclairs en maak het verschil!

“Niets dat ons, zoetebekken, zo kan plezieren als een éclair tegen kinderkanker.”

KickCancer financiert klinische studies die, in veilige en ethische omstandigheden, nieuwe geneesmiddelen testen op kinderen. Dit gebeurt via fundamenteel of translationeel onderzoek dat de oorzaak en werking van kinderkanker beter tracht te begrijpen, wat op termijn zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kinderkanker.

FIGHT KIDS CANCER: KickCancer financiert innovatieve onderzoeksprojecten in Europa

Omdat kinderkanker een zeldzame ziekte is (gelukkig maar), steunt KickCancer onderzoek van de hoogste kwaliteit en op Europees niveau. Dit is de enige manier om voldoende patiënten te bereiken.

BSPHO: KickCancer werkt samen met de Belgische dokters zodat Belgische patiënten toegang krijgen tot internationale klinische studies

Sinds 2019 financiert KickCancer een deel van de werkingskosten van de Belgische Vereniging voor Pediatrische Hemato-Oncologie (BSPHO). De BSPHO initieert en coördineert de deelname van Belgische centra aan internationale academische klinische studies.

>> Meer weten over KickCancer.

Image
Kick cancer