Brood als basis voor een gezond eetpatroon

01/09/2024
Image
krant

Superfood? Wat ons betreft wel! Qua samenstelling steekt brood in ieder geval met kop en schouders boven veel andere voedingsmiddelen uit. In de voedingsdriehoek staat brood na water als heel essentieel onderdeel van een evenwichtig voedingspatroon opgenomen.

Een ruim assortiment voor elke gelegenheid!

Onze medewerkers in de winkel kunnen je helpen met advies om het geschikte brood naar jouw smaak en behoefte te vinden. Wit, grof, meergranen, desem, zoet ... 

Hoeveel brood

De dagelijkse aanbeveling brood afhankelijk van de mate van lichamelijke activiteit. Hoeveel je best eet hangt dus vooral af van je behoefte aan energie. Je verbruikt meer energie als je sportief bent of een fysiek zware job hebt.

Kinderen kunnen overigens al heel vroeg beginnen met brood eten, ongeveer vanaf 8 maanden, als het kind fruit en groenten al goed verdraagt. Vanaf de leeftijd van ongeveer 9 maanden à 1 jaar kan een kind evolueren naar dagelijks twee broodmaaltijden.

"Dagvers, ambachtelijk en smakelijk: daar staat het brood van bakkerij Aernoudt voor. Elke dag vind je bij ons de klassiekers, aangevuld met een gevarieerd gamma."

Ontmoet één van onze bakkers...

Ik ben Andy (45), Teamleader bakkerij. Ik neem jullie mee achter de schermen van onze bloeiende centrale bakkerij in Gentbrugge.

In 1999 begon ik als jonge bakker bij bakkerij Aernoudt op De Pintelaan, vlak bij het UZ Gent. Het was onze allereerste bakkerij. Sindsdien groeiden we uit tot een bakkerijgroep met vestigingen in Oost- en West-Vlaanderen. Maar ons hart voor ambachtelijk bakken? Dat hebben we nooit verloren.

Het artisanale karakter, da’s een blijver. Het centrale atelier in Gentbrugge: daar gebeurt de magie. We werken in verschillende ploegen en als team zijn we bijzonder goed op elkaar afgestemd. Zo slagen we erin om vóór dag en dauw alle winkels van kraakvers brood en heerlijke patisserie te voorzien. Kwaliteit verzekerd.

Een fysiek zware job? Absoluut. Maar de passie en liefde nemen de bovenhand. Er is steeds ondersteuning, opleiding en veel aandacht voor onze persoonlijke noden. En het geheime ingrediënt van het volledige team? Een sympathieke glimlach. Niet alleen bij mijn collega-bakkers, patissiers en chocolatiers, maar ook bij onze logistieke ploegen en chauffeurs.

Alleen zo kunnen wij onze prachtige stiel op een duurzame en leefbare manier uitoefenen: de intensiteit van ons vak respecteren en de combinatie met een privé- en gezinsleven haalbaar houden. Nu de bakker om de hoek verder uit het straatbeeld verdwijnt, is het belangrijker dan ooit om aandacht te hebben voor een duurzame invulling van onze traditie.

Onze ambitie voor de volgende jaren is duidelijk: ambachtelijk blijven werken, ook in een groeiende groep. Heerlijke broden bakken, en daarmee een glimlach toveren op het gezicht van elke klant. En bovenal: de warmte van de bakkerij blijven voelen.

Image
atelier