Ontdek ons allernieuwste brood Fleur

De dag starten met een verzadigd gevoel? Ons nieuwste brood Fleur is in de eerste plaats lekker, maar zorgt ook voor constante energie doorheen de dag. Het brood heeft een hoog eiwitgehalte en past perfect binnen een gebalanceerd voedingspatroon. 

Image
fleur

In dit brood zit een boon verwerkt die rijk is aan eiwitten en duurzaam, en ook lokaal wordt geteeld in Gent. Door deze belangrijke eiwitbron toe te voegen, creëren we een eiwitrijk brood dat een lange vershouding kent en excellente nutritionele eigenschappen.

Fleur, ambachtelijk sterk

Image
fleur
Image
fleur

Bakkerij Aernoudt stelt met trots haar nieuwste bijzonder brood voor; ideaal voor sporters en ouderen, maar ook voor kinderen en simpelweg voor iedereen die op zoek is naar voedzaam brood. Doorheen de hele dag ondersteunt dit eiwitrijke brood ook de bloedsuikerspiegel en spiermassa.

We verrijkten Fleur met een plantaardige eiwitbron. Hoe mooi is het om door een nauwe samenwerking met lokale landbouw, onze bloemmolen, de Stad Gent en onze eigen vakmannen een innovatief én ambachtelijk nieuw brood te kunnen ontwikkelen. Eentje dat bovendien heel smaakvol én gezond is. 

Fleur, ambachtelijk sterk, voor iedereen die een hele dag wil blijven gaan!

•       Eiwitrijk: 20% eiwitten

•       Bron van vezels: min 3% vezels

•       Granen: tarwe, haver, rogge, gierst, maïs

•       Zaden: pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, favaboon

•       Unieke toevoeging van een boon

Ontdek Fleur...

Watch Fleur, ambachtelijk sterk! on YouTube.

Lokaal, duurzaam, maar bovenal heerlijk van smaak!

Fleur: uniek door de toevoeging van de favaboon...

Onze nieuwste telg in het broodassortiment verdient extra aandacht. We ontwikkelden Fleur met de grootste zorg voor voedzame, natuurlijke eigenschappen, maar ook op een duurzame manier in samenwerking met Stad Gent en andere partners.

Gewas van de toekomst

In februari 2024 ontmoetten we boer Geert Derycke op een veld gelegen langs de N60 nabij Gent. Hij teelt er een bijzonder gewas: een boon die erg rijk is aan eiwitten. Bovendien verloopt de teelt van deze boon op een bijzonder duurzame manier.

De Europese Unie vaardigde een richtlijn uit om duurzame eiwitrijke gewassen te telen in Europa. De import van soja en andere dierlijke eiwitvervangers uit alle andere delen van de wereld is een aanslag op het klimaat en de gezondheid. De teelt van deze boon is door een lage nood aan bemesting, water en niet te vergeten, kortere afstanden, veel klimaatneutraler. In onze buurlanden pikte de voedingsindustrie deze boon al eerder op als vervanger voor dierlijke eiwitten. Het Gentse verhaal is minstens even voedzaam, en bovendien duurzaam en lokaal. Als bakkerijgroep met wortels in het hart van Gent sprongen we graag op de kar.

Ambacht in vernieuwing

Er volgden een aantal maanden nauwe samenwerking tussen de landbouwers, onze bloemmolen, bakkers en nutritionisten en ettelijke bak- en smaaktesten. Het resultaat is ons nieuwe brood, Fleur: uniek door de toevoeging van deze favaboon. Lokaal, duurzaam, maar bovenal heerlijk van smaak. En daar groeien ook de allerkleinsten van. Terwijl ze smullen van lekker brood, genieten ze van een waardevolle portie eiwitten, magnesium en vitamines.

 

Image
Fleur
Image
fleur
Image
Fleur
Image
Fleur