Too good to go

28 september 2020

Samen strijden we tegen voedselverspilling!

In ons plan van 'duurzaam ondernemen', zochten wij een geschikte partner om samen onze voedselverspilling nog verder in te krimpen. Al snel kwamen wij bij Too Good To Go terecht. Samen met hen bundelen we onze krachten en proberen wij het verschil te maken om zoveel mogelijk voedseloverschotten in onze winkels te redden. Tijdens ons proefproject in zes winkels, hebben wij meer dan 1000 pakketten kunnen redden op 4 weken, goed voor 1687,5 kg CO2.

Omwille van deze mooie resultaten en het enthousiasme bij zowel onze klanten en medewerkers, starten wij vanaf nu in al onze winkels. 

Hoe werkt het? Dowload de app van Too good to go, reserveer uw brood-of gebakpakket en kom deze een kwartier voor sluitingstijd ophalen! Aangezien het over dagverse overschotten gaat, is het steeds een verrassing wat u meekrtijgt. Wees er snel bij, want de te redden voedselpakketten zijn populair...

too good to go
De strijd tegen voedselverspilling is één van de belangrijkste acties die we kunnen ondernemen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. - CHAD FRISCHMANN, KLIMAATEXPERT
bakkerijaernoudtgoeddoel

Maar daar stopt het niet...

Bij Bakkerij Aernoudt hebben we een duidelijke visie over milieubewust ondernemen!
 

  • Samen met onze lokale leveranciers zijn we voortdurend op zoek naar gerecycleerde oplossingen en proberen we om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken.
  • Reeds 14 jaar investeren we in het onderhoud van ons groen dak op onze bakkerij in Gentbrugge.
  • Twee keer in de week komt Voedselondersteuning Gent (Toontje) langs in Gentbrugge voor de ophaling van overschotten.
  • Alle voedseloverschotten worden herwerkt tot biogas om zo bij te dragen tot natuurlijke brandstof. Deze energie wordt hergebruikt in onze winkels en productie.
  • We leggen de nadruk op het maximaal benutten van onze bedrijfscapaciteit en plaatsen een nauwgezet stockbeheer centraal. Op deze manier werken we efficiënt met zo weinig mogelijk verspilling van energie of voedingsmiddelen.


​Wij willen samen met jullie bijdragen tot een grotere maatschappelijke betrokkenheid en een duidelijke milieubewuste visie creëren zowel voor mens als dier. En waarom wachten tot morgen om eraan te beginnen?